DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Pınar-Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Veli Toplantısı

24 Nisan 2024 Perşembe günü saat 18.00'da, okulumuz konferans salonunda Okul - Aile - Öğrenci iş birliğini güçlendirimek amacıyla  veli toplantısı gerçekleştirilecektir.

Öğrencilerimizin durumlarının değerlendirileceği ve görüşüleceği bu toplantıya siz değerli velilerimizin katılımları önem arz etmektedir.

Okul ile Aile arasındaki iletişimin ve işbirliğinin güçlendirmesi bakımından büyük önem taşıyan, bu toplantıya tüm velilerimizin katılımını diler, saygılarımızı sunarız.

Mrt

Ortaöğretim Genel müdürlüğü himayesi, Doktor Ufuk Ege Anaokulu koordinatörlüğünde yürütülen,81 ilden 1000 öğretmen ve 20 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Atatürk'e Vefa Valizi Proje Sergisi' nde öğrencilerimiz Sahra Aytar ve Aynur Cengiz' in şiir ve kompozisyonu ile okulumuz ve ilimiz adına onur duyduk, açılışını Sayın Bakanımız Yusuf TEKİN gerçekleştirdi.

2023/2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖENM 1. YAZILI SINAV TAKVİMİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarından kareler

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat ayı etkinliği, atasözlerimiz

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Ock

Dönem sonu etkinlikleri kapsamında yapılan Buldan Tripolis Antik Kenti gezimiz.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığınının Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Divanu Lugati't-Türk Okumaları pano çalışması yapılmıştır.

AMAÇ:  "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bir projedir. Bu projenin amacı, öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaktır.

Proje, 2023 yılında başlatılmış ve tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarını kapsamaktadır. Proje kapsamında, okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin aşağıdaki kazanımlar elde etmesi hedeflenmektedir.

Proje, öğrencilerin dil bilincini geliştirmeye ve Türkçeyi daha iyi kullanmalarına katkı sağlaması bakımından önemli bir projedir.

Ock

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PINAR BAHA ABALIOĞLU ANADOLU LİSESİ 1. DÖNEM 2. TELAFİ SINAV TAKVİMİ

Eskişehir gezimizden kareler

Kas

Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü himayesi,okulumuz koordinatörlüğünde yürütülen "Bir Tutam Nefes"projemizin ilk adımı olan öğretmen eğitimi 22 Kasım 2022 Çarşamba günü okulumuzda gerçekleştirildi..
LGS ve YKS sınavlarında başarı, motivasyonun sağlanması,sınav kaygısınin azaltılması amacıyla hazırladığımiz sosyal sorumluluk projemizde , Merkezefendi ilçemizde bulunan ortaokul 8.Sınıf,ve anadolu liseleri 12. Sınıf öğrencilerine doğru nefes alma teknikleri eğitimi verilmektedir

Kas

"Atatürk'e Vefa Valizi "proje ön etkinliğimiz, 1-10 Kasım haftasında, öğretmenlerimiz;Firdevs Demirci, Mürvet Kıyak Aydın, Alaettin Paçacıoğlu, İsmail Altun, Nilgün Şahin, Bilal Sarıkoyuncu,Hatice Ermin ve 470 öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kas

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında kurucumuz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'e,olan sevgimizi bir kez daha ifade etmenin haklı gururunu yaşıyoruz, öğrencilerimizin eserlerini koyacağı valiz 6 Aralık'ta okulumuzda olacak..